Gyorsan hajtasz? Fizess nagyobb biztosítást!
2017.05.04
Az Onroad.hu cikke szerint Kalifornia államban a szokásosnál szigorúbban állnak a gyorshajtókhoz. Egyrészrõl a büntetések díjai is jelentõsek, másrészrõl a gyorshajtásról a vétkes egészségügyi biztosítója is értesítést kap, aki pedig általában megemeli a gyorshajtó éves biztosítási díját a nagyobb kockázatra hivatkozva.

A hazai motoros szaklap, a nemrégiben Kaliforniában történt motoros balesetet mutatja be részletessen, amelyben egy motoros életét vesztette. A végzetes baleset akkor következett be, amikor a motoros gyorshajtót egy hirtelen lassulást követõen, az õt üldözõ rendõrautó fellökte. Az eset rendkívülien felkavarta a motoros társadalmat, jelenleg is zajlanak még a vizsgálatok.

Azonban az esettel kapcsolatban az Onroad.hu, a Kalifornia államban alkalmazott szigorú szabályokat is bemutatja. A tetten ért gyorshajtóknak nem csak a büntetés összegét kell befizetniük, hanem az esetet követõen az egészségügyi biztosításuk is jelentõsen megemelkedik, mivel lényegesen nagyobb kockázatot jelentenek a biztosítójuk számára.

További információk: http://onroad.hu/2017/05/03/gyorshajtas-amerikaban-motorral-nem-tul-jo-otlet/