A fedélzeti kamera növeli a járművezetők biztonságát egy kutatás szerint
2023.07.06

A Driver Technologies, egy AI-alapú mobilitási technológiai vállalat kutatása szerint a Driver műszerfali kamera és biztonsági alkalmazás használata segítette a járművezetőket a biztonságos vezetési viselkedés megvalósításában és az olyan veszélyes szokások abbahagyásában, mint a túl alacsony követési távolság, a stoptábla átlépése, a kemény fékezés és a gyorshajtás.

Az új kutatás 17 000 járművezető vezetési szokásait elemezte, miután 20 órán keresztül használták a Driver next-gen műszerfali kamerát, és azt találták, hogy a felhasználók:

  • 11-szer kisebb valószínűséggel hajtottak gyorsan
  • 4x kisebb valószínűséggel hajtottak át a megállótáblákon
  • 3x kisebb valószínűséggel tolakodtak hátulról
  • 3x kisebb valószínűséggel fékeztek keményen

"Az Egyesült Államokban évente több mint 3 000 000 járműbaleset történik telefonhasználattal összefüggésben. A mi küldetésünk az, hogy kivegyük a telefont a sofőrök kezéből, és helyette jobb célra használjuk - olyan technológiát biztosítunk, amely biztonságosabb vezetővé teszi őket" - mondta Rashid Galadanci, a Driver Technologies vezérigazgatója és társalapítója.

Az Egyesült Államokban naponta kilenc ember hal meg olyan balesetekben, amelyekben a figyelmetlen járművezető is érintett, a tényleges szám azonban ennél sokkal magasabb lehet. egyetértenek abban, hogy a tényleges szám közelebb van a napi 50-hez.

A Driver Technologies egy AI-alapú mobilitási technológiai vállalat. A Driver nevű mobilalkalmazásuk a sofőr telefonját műszerfali kamerává alakítja át, amelynek célja a közúti biztonság javítása és a mobilitási technológia elérhetőbbé tétele. A Driver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videofelvételt készítsenek az útjukról, miközben biztonsági figyelmeztetéseket kapnak, mint például a ráfutásos ütközésre, a vezető álmosságára és a figyelemelterelésre vonatkozó figyelmeztetések, miközben felhőalapú videotárolást, közúti segítségnyújtási szolgáltatásokat, coachingot és pontozási lehetőségeket is kínál.