A vártnál nagyobb természeti károk ellenére kiemelkedő eredményt ért el a világ legnagyobb viszontbiztosítója
2023.05.03

A német viszontbiztosítási óriás, a Munich Re bejelentette, hogy 2023 első negyedévére a nem-életbiztosítási kombinált mutatója nagyjából 86,5%-os lesz, annak ellenére, hogy a természeti katasztrófákból származó nagy károk a vártnál magasabbra tendáltak.

A negyedévre vonatkozó 86,5%-os nem-élet viszontbiztosítási kombinált mutató csak kis mértékben haladja meg a Munich Re egész évre vonatkozó 86%-os előrejelzését.

A nem-élet viszontbiztosítási üzletágban a társaság 2023 első negyedévére mintegy 300 millió eurós technikai eredményt jelentett, amivel a cég jó úton halad afelé, hogy teljesítse a 2023-as egész évre kitűzött 1 milliárd eurós célját.

Az ERGO biztosítónál az év első negyedévének nettó eredménye nagyjából 200 millió eurót tesz ki, ami több mint egynegyede a 700 millió eurós egész éves célnak.

Összességében a Munich Re 2023 első negyedévére nagyjából 1,3 milliárd eurós előzetes nettó eredményt jelentett be, szemben az 1,012 milliárd eurós konszenzussal, amely 11 pénzügyi elemző becsléséből származtatott átlagérték.

A teljes évre vonatkozóan a cég közlése szerint továbbra is 4 milliárd euró körüli nettó eredményre számít, és most már valószínűbbnek tartja, hogy a lenyűgöző első negyedéves teljesítményre való tekintettel ezt a célt meg is fogja haladni.

A Munich Re a tervek szerint május közepén teszi közzé 2023 első negyedévének teljes pénzügyi eredményét, így érdekes lesz látni, hogy a katasztrófakárok milyen magasan alakultak ebben az időszakban. Szintén érdekes lesz látni a viszontbiztosító növekedésének dinamikáját a negyedévben, miután korábban arról számolt be, hogy az év eleji viszontbiztosítási szerződésmegújításkor 15,3 milliárd euróra tudta növelni a szerződött üzleti volument.