A Symantec tulajdonába kerül a Fireglass
2017.07.10
A biztonsági szoftvereirõl ismert Symantec Corp. felvásárolja az izraeli kiberbiztonsági startupot. Az akvizíció kimondott célja a vállalati ügyfelek levelezésének illetve böngészõinek biztonságosabbá tétele a Fireglass megoldásainak integrálásával a már meglévõ Symantec termékekbe.

A mintegy 40 fõt foglalkoztató Tel-Avivi vállalat szakterülete az úgynevezett "böngészõ izoláció", egy olyan technológia, mely lehetõvé teszi hogy a felhasználók virtuális weboldalakon böngésszenek bármilyen tartalmat anélkül, hogy vírustámadásnak teszi ki a gépét. Lényegében a meglévõ operációs rendszeren felül egy virtuális, szimulált gép, illetve operációs rendszer fut, de épp csak annyi funkciója, ami a virtuális böngészõ mûködését lehetõvé teszi, azaz nem jelent érzékelhetõ teljesítményromlást a futtató gépeken.

Egyelõre nem tudni, milyen összeget fizet a Symantec az izraeli cégért, de már régóta tervezi kiterjeszteni szolgáltatásait erre a területre is, így maga a lépés nem meglepõ. Különösen annak fényében, hogy egy Gartner jelentés szerint 2021-re a vállalatok 50 százaléka alkalmazni fogja a technológiát, mely jelenleg fõleg az egészségügyi, pénzügyi, állami és telekommunikációs területeken tevékenykedõ cégeknél a legelterjedtebb. 

Az utóbbi idõben a Symantec a biztonsági megoldásokat szállító cégek egyik legnagyobb felvásárlója, korábban az idei évben 2,3 milliárd dollárért vásárolta fel a Lifelock Inc.-et, 2015-ben pedig potom 4,65 milliárdért a Blue Coatot. Az üzlet megkötésével a vállalat nem mellékesen Izraelben is megveti a lábát, ami a kiberbiztonsági megoldások legnagyobb szállítója, jelenleg több. mint 400 kiberbiztonsági startup mûködik az országban, melyek a területre irányuló történõ globális befektetések csaknem 20 százalékát vonzzák be.