Minden szegmensben növekedett az Allianz Csoport profitja a második negyedévben
2017.07.28
Elõzetes beszámolója alapján 2,9 milliárd eurós nyereséget mondhat magáénak az Allianz Csoport az idei év második negyedévében, ami az elõzõ év ugyanezen idõszakával összehasonlítva 23 százalékos növekedést jelent.

A növekedés minden szegmensben megfigyelhetõ. A vagyonbiztosítási üzletágban a leglátványosabb, itt a nyereség 1,4 milliárd euró, ami 28 százalékos emelkedést jelent. A terület bevételei ugyan csak 0,6 százalékkal nõttek 11 685 milliárd euróra, de a költségek és kifizetések bevételhez mért aránya (combined ratio) 93,7 százalékos javulása elegendõ volt a kiemelkedõ eredményhez.

Az élet- és egészségbztosítás már visszafogottabb, de ugyancsak kétszámjegyû növekedést tudott felmutatni, itt 12 százalékkal nõtt  nyereség 1,1 milliárd euróra, míg a vagyonkezelési üzletág profitjának emelkedése 16,8 százalékos volt, 584 millió euróra. A kezelt vagyon immár 1406 milliárd, ami 7,6 százalékkal több az elõzõ évi adatokhoz viszonyítva, az Allianz alapokba pedig 55 milliárd eurót tettek a befektetõk a második negyedévben.

Az Allianz Csoport képviselõi arra számítanak, hogy a megcélzott nyereség felsõ határának közelében járnak majd a negyedik negyedév végén, ami számokban kifejezve 10,8 milliárd (+/-500 millió) eurót jelentene. Ennek persze könnyen keresztbe tehet váratlan természeti katasztrófa.