Új megoldás a természeti katasztrófák ellen a biztosítási piacon
2023.08.07

A Swiss Re Capital Markets sikeresen strukturálta a Wrigley Re Ltd. keretében kiadott 250 millió USD értékű biztosításhoz kötött értékpapírokat. A tranzakció a Blackstone első kártalanítási katasztrófakötvénye, és az Egyesült Államokban és Kanadában bekövetkező névleges viharokra és földrengésekre terjed ki.

Az ügylet két fontos mérföldkövet jelent. Először is, ez az első olyan katasztrófakötvény, amely kártalanítási alapon fedezi a megnevezett viharokat, és másodszor, ez az első olyan katasztrófakötvény, amely több országra is kiterjed.

A tranzakció létrejött az ILS-befektetők és a Blackstone közötti együttműködés eredményeként. Célja egy olyan új megoldás kidolgozása volt, amely megfelel egy vagyonkezelő kihívásainak, és kiterjeszti az ILS-piac határait. Az ILS-piac újabb mérföldköve, amely segít az ILS-szolgáltatóknak hatékonyabban kihasználni a veszélyes kockázatokat és kiaknázni a piacban rejlő lehetőségeket.

A tranzakció két osztálynyi kötvényen keresztül történt: 100 millió USD értékű A osztályú kötvények, amelyek kártalanítási alapon nyújtanak védelmet az Egyesült Államokban és Kanadában bekövetkező megnevezett viharokra és éves összesített alapon földrengésekre az Egyesült Államokban (kivéve Kaliforniát) és Kanadában, valamint 150 millió USD összegű B osztályú kötvények, amelyek éves összesített kártalanítási alapon védik a Kaliforniában bekövetkező földrengésektől.

A kötvények mindkét osztálya 2023. július 28-tól kezdődő hároméves kockázati időszakkal rendelkezik, és innovatív kockázatalapú díjkiigazítási mechanizmust vezetnek be a fedezett ingatlanportfólió kockázatának változásaihoz való igazodás érdekében.

https://gateway.eqs.com/maily/online-version/4cf1d8aa-31b4-450a-bbd9-7392a53ed740