450 ezer sofõrjét ingyen biztosítja az Uber - Indiában
2017.08.29
Erõteljes toborzó kampányba kezdett az Uber Indiában, melynek keretében ingyen biztosítást kínál valamennyi csatlakozó sofõrnek. A programban a már regisztrált sofõrök is automatikusan részt vesznek, ez jelenleg 450 000 fõt jelent.

A San Francisco-i székhelyû vállalat biztosítási partnere az ICICI Lombard General Insurance Co., az ázsiai ország messze legnagyobb nem-élet ágban tevékenykedõ biztosítója. A biztosítás valamennyi olyan balesetre fedezetet kínál a sofõröknek, melyet Uber ügyfél szállítása, vagy még a hozzá vezetõ út megtétele közben szenvednek el. A konstrukció az esetleges baleseti halálra, tartós egészségkárosodásra, illetve a gyógykezelés költségeire is kiterjed.

A nagyvonalú lépés a kiélezett versenynek köszönhetõ, az Ubernek ugyanis az igen komoly pozíciókkal rendelkezõ helyi rivális Olaval kell megküzdenie, mely a gépjármûvek mellett háromkerekû riksával közlekedõ sofõröket is ügyfelei között tudhat, gyakorlatilag az ingyenes biztosítás válasz az Ola korábban meghirdetett, kedvezményesen igénybevehetõ balesetbiztosítási programjára.