A Likeminded 5,9 millió eurót biztosít a vállalati alkalmazottak kiégésének megelőzésére
2023.08.30

A berlini székhelyű mentális egészségügyi megoldásokat kínáló Likeminded startup sikeresen lezárta az 5,9 millió eurós magvető finanszírozási kört, amelyet kiemelkedő befektetők, köztük a Holtzbrinck Digital és a meglévő befektető Heartcore Capital biztosítottak.

A Likeminded digitális platformjának fő célja, hogy személyre szabott támogatást nyújtson a vállalati alkalmazottak számára, a túlterheltség és a kiégés megelőzése céljából.

Olyan neves vállalatok, mint a Jack Wolfskin, az Oliver Wyman és a sennder már profitáltak a platform előnyeiből, növelve a munkavállalók elégedettségét.

A friss tőke kulcsfontosságú lesz az üzletág bővítésében és a Likeminded ambiciózus céljának megvalósításában, hogy Európa első számú mentális egészségügyi megoldásokat kínáló platformjává váljon.

A skálázható formátumok mellett fontos hangsúlyt kap majd a mesterséges intelligencia által vezérelt személyre szabás fokozása. Az erős befektetők támogatásával a Likeminded készen áll arra, hogy jelentős hatást gyakoroljon a mentális egészségügyre a vállalati világban.

A Likeminded egyik különlegessége a csoportos formátumok terén szerzett szakértelme, az egyéni foglalkozások és a pszichológusokkal folytatott igény szerinti tartalmak mellett.

A 2020-ban alapított vállalat az elmúlt 12 hónapban figyelemre méltó, 200%-os felhasználószám-növekedést ért el, ami lenyűgözte a meglévő befektetőt, a Heartcore Capital-t.

Az ilyen mentális egészségügyi megoldások iránti igény egyre nyilvánvalóbbá vált, mivel egyre többen tapasztalják a munkahelyi mentális stresszt.

A DAK 2022-ben rekordot döntött a mentális betegségek miatti betegszabadságok számában.

Erre a problémára válaszul alapította a Likemindedet Kimberly Breuer, Maximilian Heberger, Stefan Anca és Josu García de Albizu. A platform felhasználóbarát felülete gyors hozzáférést biztosít a személyre szabott mentális egészségügyi ajánlatokhoz.