Rekordszintû teljesítmény a K&H bankcsoporttól az elsõ félévben
2017.09.05
A K&H bankcsoport az elsõ fél évben 22,5 milliárd forint nettó eredményt ért el, ami éves szinten, a VISA részvények értékesítésébõl származó 2016. évi egyszeri bevétel nélkül, 16 százalékos növekedés - közölte a bankcsoport.

A tájékoztatás szerint a bankcsoport rekordszintû, 12,4 milliárd forint, egyszeri és rendkívüli tételek nélküli nettó nyereséget ért el a második negyedévben.

A K&H Biztosító 1,4 milliárd forint eredményt ért el ez év elsõ félében, ami elsõsorban a magasabb biztosítási adó és az alacsony kamatkörnyezet miatt 19 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A biztosító ugyanakkor felülmúlta a piac teljesítményét a nem-életbiztosítási üzletágban éves szinten elért 20 százalékkal növekvõ díjbevételével.

A K&H bankcsoportnál a nettó kamat- és díjbevételek egyaránt nõttek, köszönhetõen a magasabb üzleti volumeneknek és a növekvõ ügyfélszámnak, ami ellentételezte az alacsony kamatkörnyezet hatását. Az eredményt segítette a hitelezési értékvesztés-visszaírás, valamint a bank-, és társasági adó alacsonyabb szintje is - közölték.

A K&H összesen 152 milliárd forintnyi új hitelt helyezett ki az év elsõ félében a lakossági és a vállalati szegmensekben, mintegy 16 000 magánszemélynek, valamint több mint 1400 vállalati projekt finanszírozására. A K&H Bank a második legnagyobb piaci szereplõ a mérlegfõösszeget és az ügyfélvolument tekintve is - idézi a tájékoztatás David Moucheront, a K&H-csoport vezérigazgatóját.

A tájékoztatás szerint a hitelezési piacon részesedésük 2016 júniusa és 2017 júniusa között 9,9 százalékról 10,0 százalékra emelkedett. Új lakossági jelzáloghitelként 48 milliárd forintot helyezett ki a bankcsoport, ami 32 százalékos növekedés az elõzõ év azonos idõszakához képest. Emellett 12 milliárd forint új személyi hitelt folyósítottak 2017 elsõ fél évében, ami az egy évvel korábbinak több mint kétszerese.