Az UNIQA kivonul Oroszországból
2023.09.01

Az UNIQA Group eladja 75%-os részesedését az orosz Raiffeisen Life társaságban a Renaissance Life biztosítótársaságnak. A Raiffeisen Bank International csoporthoz tartozó AO Raiffeisenbank, amely a közös vállalatban a fennmaradó 25%-os részesedést birtokolja, szintén értékesíti részesedését. A tranzakció, amely várhatóan a következő hat hónapban zárul le, az UNIQA kivonulását eredményezi az orosz piacról.

„Rögtön a háború kitörése után nagyrészt leállítottunk minden új üzleti tevékenységet Oroszországban, és tartózkodtunk a további befektetésektől is. Közös vállalati partnerünkkel, az AO Raiffeisenbankkal együttműködve tavaly minden lehetőséget megvizsgáltunk ebben a jogi szempontból is összetett környezetben. Most az utolsó logikus lépést tesszük meg azzal, hogy eladjuk orosz leányvállalatunkat, amely a csoport bevételeinek jóval kevesebb mint egy százalékáért felelős, és ezért kisebb szerepet játszott a portfóliónkban. Ez azt jelenti, hogy kivonulunk Oroszországból" - mondta Wolfgang Kindl, a Customers & Markets International igazgatótanácsának tagja.

Az eladás az orosz hatóságok által előírt eljárások és korlátozások, valamint az összes hatósági jóváhagyás függvénye. A felek megállapodtak a vételár bizalmas kezelésében.