A Swiss Re és a Wysa elindítja az első biztosítás-specifikus mentális egészségügyi appot
2023.09.04

A Swiss Re Reinsurance Solutions és a Wysa, az anonim mentális egészségügyi támogatást nyújtó vállalat elindította a Wysa Assure-t, egy mesterséges intelligencia alapú mentális egészségügyi támogató alkalmazást. A megoldást elsőként az ausztrál MLC életbiztosító dobja piacra.

A Wysa Assure kialakításának középpontjában egy kognitív viselkedésterápiás elvekre épülő AI chatbot áll, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók igény szerint támogatást kapjanak, és az igényeiknek megfelelően kiválasztott, bizonyítékokon alapuló mentális egészségügyi forrásokon keresztül útmutatást kapjanak.

 Az alkalmazás az adatvédelmi aggályok kezelése érdekében a felhasználók anonimitását helyezi előtérbe, miközben zökkenőmentesen integrálja az önmenedzselési modulokat és a biztosítók támogatói hálózatait. 

Ez az innovatív megközelítés elősegíti a proaktív mentális jólét kezelését, és ösztönzi a korai támogatáskeresést, elkerülve a tünetek romlását, ezáltal potenciálisan megtakarítást eredményezve a biztosítók számára.

A Swiss Re Institute 2022-es fogyasztói felmérése szerint a válaszadók egyharmada számolt be a mentális egészség romlásáról, és a feltörekvő piacokon a személyek 64%-a keresett mentális egészségügyi támogatást ebben az időszakban.

A Swiss Re kockázatorientált pontozási mechanizmusának beépítésével a Wysa Assure felhasználói képesek figyelemmel kísérni mentális egészségüket, a biztosítók pedig a portfóliókezelésük javítását szolgáló adatokkal felszerelt, átfogó jelentéskészletből profitálnak.

Az MLC Life Insurance Ausztráliában az első olyan vállalat, amely kísérleti jelleggel bevezeti ezt a megoldást. A Wysa Assure platform a meglévő és az új ügyfelek számára elérhető lesz a Vivo programon keresztül. A szolgáltatás számos kiemelkedő funkciót kínál, például stresszoldó programokat, terápiás technikákat, gyakorlatokat és jóléti pontszámot. Ezek az eszközök és funkciók a felhasználóknak segítenek abban, hogy jobban foglalkozzanak mentális és érzelmi egészségükkel.

A Wysa Assure hatékonyságát széles körű kutatások igazolják, amelyek bizonyítják, hogy sikeresen csökkenti a depresszió, a szorongás és a társuló testi egészségi problémák tüneteit, és átlagosan 30%-os csökkenést mutat a szorongással és depresszióval kapcsolatos tünetekben.