Partnerséget kötött az IBM és a Swiss Re
2015.04.24
Az együttmûködés egyesíti az IBM IT-biztonsági szakértelmét a Swiss Re vállalati kockázatkezelési ismereteivel – állítják a cégek.

A Swiss Re Corporate Solutions és az IBM Security együttmûködést kötöttek közös, kiber-kockázati biztosítási termékek és szolgáltatások nyújtására. A megállapodás célja, hogy segítse a vállalatokat az egyre kifinomultabb számítógépes támadások elleni védelemben.

A legégetõbb kérdésekre igyekszik választ találni a két vállalat az elõre nem látható biztonsági rések, az elérhetõ védelem és az adatmegfigyelési technikák terén. A viszontbiztosító az IBM-mel közösen nem csak elemzi és értékeli az ügyfelek kiber-kockázati kitettségét, de támogatják is õket abban, hogy hatékonyan kezeljék a számítógépes támadásokat.

Az IBM technológiája lehetõvé teszi a biztonsági rések értékelését, amelyre kockázatcsökkentõ javaslatokat is tesz a cég, a Swiss Re pedig biztosítási megoldásokat kínál ezek mellé.

A vállalkozások fejlõdésével párhuzamosan, az egykor lakat alatt tartott, kulcsfontosságú adatok ma már szabadon áramolnak a felhõben, és a mobil eszközökön, túl a cégek négy falán – állítja az IBM. Éppen ezért a cégek olyan új megoldásokat keresnek, amivel biztonságban tudhatják ezen eszközeiket, amiben úttörõ biztosítók is segítségükre lehetnek azáltal, hogy extra védelmet nyújtanak egy esetleges incidens bekövetkezése esetén.