Szeptember végéig maradhat az Uber Londonban
2017.09.25
Közel 40.000 sofõrt érint London városának múlt hét pénteki döntése, ami lényegében betiltotta a vállalat mûködését Nagy Britannia fõvárosában.

A döntéshozók szerint az Uber komoly közlekedési kockázatokat hordoz magában, így szeptember 30-án lejáró engedélyét nem hosszabbítják meg. A vállalat ugyanakkor biztosan tovább marad, ugyanis 21 napja van fellebbezni, a procedúra lezárulásáig pedig tovább folytathatja tevékenységét. Az illetékes hivatal szerint az Uber teljesen híján van a felelõsségvállalásnak számos olyan - konkrétan meg nem nevezett - ügyben, melyeknek potenciális biztonsági kockázatokkal járnak együtt.

Másképp gondolja az Uber, ami már bejelentette fellebezési szándékát. Tom Elvidge, a londoni iroda vezetõje úgy nyilatkozott, a városvezetés megadta magát egy szûk gazdasági érdekcsoportnak, ami limitálni akarja a fogyasztók választási lehetõségeit.

Mint az lenni szokott, Londonban is a taxisok támadták a legjobban a vállalatot, mondván annak sofõrjeire nem vonatkoznak a számukra kötelezõ biztonsági elõírások, és ezzel párhuzamosan az általa támasztott árverseny is veszélyezteti a megélhetésüket.