460 millió fontért vásárolta meg az Aviva az AIG Life UK életbiztosítási vállalatot
2023.10.05

Az Aviva 460 millió font értékben megvásárolta az AIG Life UK-t a Corebridge Financial-től, megerősítve ezzel pozícióját a brit védelmi biztosítási piacon. Az Aviva védelmi üzletága már erőteljes szerves növekedést mutatott, és az akvizíció révén az AIG Life UK meglévő ügyfelei is részesülhetnek az Aviva szakértelméből és pénzügyi erejéből.

Az Aviva az NHS problémáira reagálva az egészségbiztosítási szektorba is kiterjeszti tevékenységét, mivel egyre többen fordulnak a magánellátás felé az NHS szolgáltatásainak korlátozottsága miatt. Ez a stratégiai lépés lehetővé teszi az Aviva számára, hogy kihasználja az egészségügyi szűrés és gyors kezelés iránti növekvő keresletet. Az egyesített üzletágak segítik az Aviva növekedését és versenyképességét a piacon. Az Aviva belső forrásokból finanszírozza a tranzakciót, és várhatóan erős megtérülést hoz majd.

Az Aviva érdekes stratégiai változást mutatott az elmúlt négy év során, amikor is tengerentúli tevékenységeinek nagy részét eladta. 2020-ban például az Aviva Vita olaszországi részlegének értékesítése 400 millió eurót hozott a cégnek, míg 2021-ben az Aviva Poland értékesítése becslések szerint 2,5 milliárd eurót jelentett bevételekben. Annak ellenére, hogy az Aviva ezt az értékesítési és felvásárlási folyamatot az "újrafókuszálás" részeként kommunikálta, 2023 szeptemberében azt is bejelentette, hogy tervezik 29%-os részesedésük eladását a Singlife-ban.

Az AIG Life UK felvásárlása az Aviva számára lehetőséget teremt arra, hogy tovább erősítse az innovatív megoldásokra és erős partneri együttműködésekre összpontosító üzleti stratégiáját. Az AIG Life UK meglévő portfóliója és ügyfélbázisa kiegészíti az Aviva megközelítését, és lehetővé teszi számukra, hogy még szélesebb körű szolgáltatásokat kínáljanak ügyfeleiknek, valamint erős kapcsolatokat építsenek ki partnereikkel a piacon.