Rendkívüli változások vannak a magyar magánegészségügyben
2017.10.10
Jászkuti Bertalan, a Heal Partners alapító-ügyvezetõjének "Nézzük a cégeket! - A hazai magánegészségügyi szolgáltatók helyzete és kilátásai regionális összefüggésben" címû elõadásával vette kezdetét a Portfolio Private Health Forum 2017 címû konferenciája. Jászkuti Bertalan szerint három szinten vannak rendkívüli változások a hazai magánegészségügyben. Ezt követõen Adrian Stroilescu, a romániai Regina Maria korábbi cégvezetõje és igazgatósági tagja mutatott be egy sikeres példát a régióból. (Portfolio.hu)

Három szinten figyelhetõk meg rendkívüli változások a magyar magánegészségügyben:

  • Tulajdonosi szinten sok változás történt, inkább az a trend, hogy újabb és újabb befektetõk látnak fantáziát ebben a szektorban.
  • Beruházási intenzitás: korábban járóbetegellátások, magánrendelõk esetében láttunk beruházásokat, kivétel volt a Telki kórház. Ez most változik, fekvõbeteg kapacitásokba ömlik a tõke, meglévõ nagy szereplõk is öntik a pénzt, bõvítik a kapacitásukat.
  • Együttmûködés a magáncégek között, egységes minõségi szempontok. Egyes cégek egyes projektekre összeállnak (Fõnix-Med, GE és Affidea együttmûködését említette meg példaként).