Az Allianz SE bejelentette: frissíti igazgatótanácsát
2023.10.11

Az Allianz SE felügyelőbizottsága bejelentette, hogy Oliver Bate megbízatását az Allianz SE igazgatótanácsának elnökeként a 2028. évi  közgyűlésig megújították és meghosszabbították, míg Andreas Wimmer élet- és vagyonkezelésért felelős igazgatótanácsi tag megbízatását ötéves időtartamra, 2029. szeptember 30-ig újították és hosszabbították meg.

Claire-Marie Coste-Lepoutre-t, aki jelenleg az Allianz SE vezető aktuáriusa, valamint tervezési és kontrolling vezetője - korábban pedig az Allianz Global Corporate & Specialty SE pénzügyi igazgatója és vezérigazgató-helyettese volt - 2024. január 1-jei hatállyal az igazgatótanács tagjává nevezték ki, az ilyenkor szokásos szabályozások függvényében.

Claire-Marie Coste-Lepoutre, Giulio Terzariol utódja lesz, aki felmentést kap az igazgatótanács tagjaként betöltött megbízatása alól, hogy a vállalaton kívül, új karriert indítson. Mandátuma 2025. végén volt megújítva, és Claire-Marie Coste-Lepoutre, Giulio Terzariollal együtt dolgozott a feladatai zökkenőmentes átadásán.