A Howden Ventures biztosítási és innovációs központ 500 millió fontos kockázatvállalási tőkével indul
2023.10.25

A Howden globális biztosítási csoport bemutatta a Howden Ventures nevű, a Lloyd's jóváhagyására váró innovatív vállalkozását, amelynek célja a biztosítási termékfejlesztés felgyorsítása. A világ első biztosítási innovációs központjaként emlegetik, és 500 millió font delegált kockázatvállalási kapacitással indul. A Howden Ventures a világszerte működő speciális innovációs csapatok szakértelmére támaszkodva egyedi megközelítéssel kívánja megújítani a biztosítási ágazatot.
Olyan vezető Lloyd's biztosítók támogatják mint a Tokio Marine Kiln, a Chaucer és a Liberty Specialty Markets.

A Howden Ventures felismerve a globális insurtech-ágazat csökkenő finanszírozását, 10 millió fontot ajánlott fel arra, hogy a következő két évben legalább öt újonnan induló vállalkozást támogasson. Első alkalommal egyesül a finanszírozást, a kockázati tőke, a szakértelem, az irányítás és a forgalmazás egyetlen központban. Ezen átfogó megközelítés célja az új termékek fejlesztésének felgyorsítása és a biztosítási innováció előre mozdítása. A Tom Hoad, biztosítási innovációs szakértő által vezetett kezdeményezés a Howden szerint a gyorsan változó és összekapcsolt világban felmerülő kockázatok kezelésére fog összpontosítani. Ezeket a kockázatokat az éghajlatváltozás, a zavaró technológiák, a gazdasági bizonytalanságok, a demográfiai változások és a geopolitikai nyomás okozza.

Tom Hoad, a Howden Ventures vezetője kijelentette: "A Howden Ventures most először fogja össze a biztosítási szektor leginnovatívabb gondolkodóit, hogy segítsenek megoldani a világ néhány legkritikusabb kockázatát. A Managing General Agent (MGA) modell és az insurtech innováció kombinálása ideális platformot biztosít az együttműködés elősegítésére, valamint a külső tehetségek, a friss gondolkodás, az új technológiák, a finanszírozás és a kockázatvállalási kapacitás egyesítésére. A biztosítási ágazatnak relevánsnak kell maradnia az ügyfelei számára.

Dawn Miller, a Lloyd's kereskedelmi igazgatója elmondta: "A Howden új kereskedelmi mechanizmusa nagyszerű példája az iparági együttműködésnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a Lloyd's Lab segítségével összehozzuk az embereket, hogy megoldják az összetett problémákat, és olyan megoldásokat találjanak, amelyek segítenek ügyfeleinknek a kritikus kockázatkezelési kihívások kezelésében, ami által bátrabbá, okosabbá és ellenállóbbá válnak.".

A Howden Ventures emellett első befektetését a CetoAI-ba, egy tengeri technológiai vállalatba fektette, amely adatelemzést, mérnöki kiválóságot és mesterséges intelligenciát alkalmaz a globális hajózás géphibakockázatának kezelésére. A befektetés lehetővé teszi a CetoAI számára, hogy csökkentse a géphibák számát, növelje a hajók kihasználtsági arányát, részletesebben megértse a működési kockázatokat és csökkentse a teljesítményhez kapcsolódó kibocsátásokat, hozzájárulva ezzel az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttéréshez.