Allianz: A megugró zsarolóvírus-támadások száma rávilágít a védelmi eszközök szükségességére
2023.11.09

Egy friss jelentésében az Allianz Commercial megkongatta a vészharangot a zsarolóprogramok és zsarolási követelések erőteljes felbukkanása miatt, és arra figyelmeztette a vállalkozásokat, hogy erősítsék meg kiberbiztonsági védelmüket.

A jelentés kiemeli a kiberfenyegetések változó jellegét: a hackerek mind az informatikai, mind a fizikai ellátási láncokat célba veszik, tömeges kibertámadásokat hajtanak végre és új zsarolási lehetőségeket használnak ki.

A zsarolóvírus-támadások egyre inkább az adatok kiszivárgásával járnak, ami költségesebbé összetettebbé és a vállalat hírnevére nézve még károsabbá teszi őket.

A jelentésből kiderül, hogy az adatok kiszivárgásával kapcsolatos esetek száma a 2019-es 40%-ról 2022-re közel 80%-ra emelkedett, és ez a tendencia várhatóan 2023-ban is folytatódni fog.

Scott Sayce, az Allianz Commercial kibertérrel foglalkozó globális vezetője megjegyezte: "A kiberkárigények gyakorisága idén ismét megugrott, mivel a zsarolóvírusos csoportok tovább fejlesztik taktikájukat. Így az első féléves adatok alapján a kárigények 25%-os éves növekedését vetítik előre 2023. végére.”