A Kennedys új éghajlatváltozási iránymutatásai a biztosítóknak
2023.11.17

A Kennedys ügyvédi iroda a Thomson Reuters Practical Law-val együttműködve útmutatót készített, amely a biztosítási és viszontbiztosítási ágazat számára meghatározza az éghajlatváltozással kapcsolatos legfontosabb szempontokat. Az útmutató elmagyarázza az éghajlatváltozásnak az ágazatra gyakorolt pénzügyi hatását, a biztosítókra vonatkozó főbb szabályozási kötelezettségeket, valamint a különböző üzletágakban jelentkező legfontosabb kockázatokat és változásokat.

Az útmutató, melyet Denise Eastlake jogi igazgató és a Kennedys ügyvédekből álló csapata készít és koordinál, számos kulcsfontosságú tendenciával foglalkozik, többek között azzal, hogy a nyilvánvaló természeti katasztrófák mellett egyre gyakrabban vannak rejtett, az éghajlattal kapcsolatos kárigények is.

A jelentés számos szakértő kommentárját is tartalmazza, köztük Birgit Vosperét, az Allianz Global Corporate & Specialty globális felelősségbiztosítási csoportjának vezetőjéét, aki olyan, kárigényekről is beszámolt, amelyekkel az Allianz korábban nem találkozott.

Az útmutató egyéb tendenciák mellett megvizsgálja az éghajlatváltozásnak az ágazatra gyakorolt hatását, beleértve a biztosítottakra és a biztosítókra gyakorolt gazdasági és pénzügyi hatást is. Értékeli az éghajlatváltozás elleni küzdelemben részt vevő szervezeteket, és felvázolja a biztosítókra háruló főbb szabályozási kötelezettségeket, valamint a különböző üzletágakban, köztük a pénzügyi üzletágakban, az ingatlan- és építőipari, a tengeri és a gépjármű-biztosításban bekövetkező legfontosabb kockázatokat és változásokat.