Nem minden iskola egyforma!
2011.11.17
Az Országgyûlés elé kerülõ Köznevelési és Szakképzési törvény alkotói azt akarják, hogy Magyarországon minden iskola egyforma legyen. Pedig a legtöbb szülõ, gyerek és pedagógus tudja, hogy VAN MÁSIK ISKOLA!

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete valamint a Független Pedagógiai Intézet megrendezi a VAN MÁSIK ISKOLA! címû szakmai programot.

A kiállítás célja megmutatni, hogy sok olyan óvoda, iskola van, melynek palettáján szerepel a sokszínûség, a személy-központúság, a differenciált és a kooperatív tanulásszervezés. Ezek az óvodák és iskolák ragaszkodnak saját tanulóik igényei alapján kialakított módszereik, programjuk megtartásához.

A rendezvény bemutatkozási lehetõséget biztosít óvodáknak, általános iskoláknak, gimnáziumoknak, szakközép- és szakiskoláknak, mûvészeti iskoláknak. A program részét képezik szakmai mûhelyfoglalkozások, elõadások szülõknek és pedagógusoknak, színpadi bemutatók, képzõmûvészeti kiállítások valamint a részt vevõ intézmények munkájának és sajátosságainak bemutatása.

Idõpont: 2011. november 25-26. (péntek: 14 - 18 óra, szombat 10 - 17 óra)
Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium (1035 Bp., Szentendrei út 9.)
A belépés díjtalan.
Megnyitó és sajtótájékoztató: 2011. november 25. 14 óra
A rendezvényt megnyitja: Horn György (Alapítványi és Magániskolák Egyesülete)

A rendezvényrõl részletesen a http://www.maganiskolak.hu/van-masik-iskola és a www.facebook.com/vanmasikiskola oldaon olvashat.