Az Indigo orvosi szakmai felelősségbiztosítást indít
2023.11.15

Az Indigo elindította új orvosi szakmai felelősségbiztosítási platformját, amely a mesterséges intelligencia segítségével forradalmasítja ezt az egykor hagyományos iparágat.

A 2023-ban alapított Indigo mögött a Rubicon Founders és az Oak HC/FT áll, az Optum Ventures és más stratégiai befektetők pedig további finanszírozást biztosítanak. Csapatának néhány tagja az Embroker, a Noblr, a Jetty és a Huckleberry korábbi munkatársai közül került ki.

Az orvosi szakmai felelősségbiztosítás testreszabott árazást kínál majd az orvosok számára és egyszerűsített tapasztalatot a brókerek számára. Az Indigo biztosítási kötvények az AM Best által kiadott A- (kiváló) minősítést kapnak, mivel a Concert Insurance Group minősítő egységének tagjaként minősülnek.

Honlapja szerint az orvosi szakmai felelősségbiztosítást az Indigo Risk Retention Group nyújtja.

Az AMA Insurance Agency, az Amerikai Orvosi Kamara leányvállalata, most kizárólag az Indigóval dolgozik együtt, hogy ezt az innovatív orvosi műhiba-biztosítási megoldást az orvosok számára mihamarabb elérhetővé tegye.

"Itt az ideje újragondolni az orvosi szakmai felelősségbiztosítást. Izgatottan várjuk az AMA Biztosítóval, a kiválasztott elsőosztályú brókerekkel és a vezetők, tanácsadók és befektetők lenyűgöző csapatával való együttműködést, akik szenvedélyesen törekszenek ennek az iparágnak a modernizálására. Az orvosi műhiba és a pénzügyi technológiai iparágak kivételes tehetségét ötvöző csapattal az orvosok és a brókerek számára elérhető legjobb terméket hoztuk létre." - nyilatkozta Jared Kaplan, az Indigo társalapítója és vezérigazgatója.

"Az orvosi szakmai felelősségbiztosítások terén folytatott karrierem során tudtam, hogy az orvosi fedezetek biztosításának és árazásának jobb módját kell találni. Egészen a közelmúltig az adatok, az elemző szoftverek és a számítási teljesítmény egyszerűen nem állt rendelkezésre. Most az Indigo összehozta az embereket és a technológiát, hogy ez megvalósuljon, és hiszem, hogy ez meg fogja változtatni az iparágat." – mondta Howard Friedman, a ProAssurance egészségügyi szakmai felelősségbiztosítási részlegének korábbi elnöke és az Indigo igazgatótanácsának tagja.