Hatmillió forintot spórolt meg az online vitarendezés
2017.11.04
A Budapesti Békéltetõ Testület több mint hatmillió forint értékben érvényesítette ingyen és gyorsan az online vásárló fogyasztók jogait 2017-ben - közölte a testület pénteken az MTI-vel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett mûködõ testület kiemelte: a hozzájuk kerülõ panaszok követik az európai uniós tendenciákat. Európa-szerte az uniós békéltetõ honlapon keresztül benyújtott mintegy ötvenezer ügy 11,7 százaléka légitársaságok szolgáltatásaival, 10,7 százaléka ruházati cikkekkel és lábbelikkel, 7,6 százaléka információs és kommunikációs technológiai (IKT) termékekkel, 5,21 százaléka elektronikai termékekkel függött össze.

Közleményében az online vitarendezésre kijelölt magyar nemzeti tanácsadó szervezet emlékeztet arra, hogy az e-kereskedelem robbanásszerû növekedésével egyre inkább elõtérbe kerül az Európai Bizottság által létrehozott uniós online békéltetõ honlap (www.ec.europa.eu/odr) az online vásárlásból fakadó viták megoldásra. A Budapesti Békéltetõ Testület tapasztalatai szerint a fogyasztók és a vállalkozások körében egyre népszerûbb az online vitarendezés, ami számos ügyben hozott megoldást.