Art Bonus díjat nyert a Generali Csoport
2017.11.24
Art Bonus díjjal ismerték el a Generali Csoport azon kezdeményezését, mely a velencei Királyi Kertek renoválását támogatja. A Corporate Art Awards elismerést olyan vállalatoknak ítélik oda, akik komoly erõfeszítéseket tesznek a mûvészeti és kulturális örökség megõrzéséért.

A Corporate Art Award díj mögött az olaszországi Kulturális Örökség és Turisztikai Minisztérium áll, együttmûködésben a pptArt és a LUISS Business School szervezetekkel. Az üzleti és a kulturális szféra kapcsolatának szorosabbá fûzését célzó díjátadó ceremónia a minisztérium épületében zajlott, Dario Franceshini miniszter részvételével. A különbözõ kategóriák gyõzteseit az Olasz Köztársaság elnöke, Sergio Mattarella fogadta.

A Generali az Onlus Velencei Kertek Alapítvánnyal együttmûködve a Királyi Kertek botanikai és építészeti megújítását támogatja, neves építészek közremûködésével. „Nagyon büszkék vagyunk az elismerésre. A Királyi Kertek renoválása, a Procuratie Vecchie palota felújításával együtt a The Human Safety Net projekthez kapcsolódnak”– mondta el Simone Bemporad, a Generali Csoport kommunikációs vezetõje. „Hisszük, hogy a The Human Safety Net egy olyan projekt, mely proaktív eszköz lesz a szélesebb közösséggel való kapcsolattartásunk támogatására és erõsítésére.”