Maria Morrist beválasztották az Allstate igazgatótanácsába
2023.12.05

Az Allstate Corporation bejelentette, hogy Maria Morrist, a MetLife globális munkavállalói juttatásokért felelős korábbi ügyvezető alelnökét 2024. január 2-i hatállyal beválasztották az Allstate igazgatótanácsába.

Korábban közel 10 évig volt a MetLife vezetői csoportjának tagja, és 33 éves pályafutása során számos vezetői pozíciót töltött be, amelynek csúcspontjaként a globális munkavállalói juttatási üzletág vezetését vállalta el. Morris emellett a Wells Fargo & Co., az S&P Global és a Resolution Life igazgatótanácsának is tagja.

Morris az All Stars Project nemzeti igazgatótanácsának elnöke, valamint tagja a New York-i Katolikus Karitász és a Helen Keller International igazgatótanácsának is.

Tom Wilson, az Allstate elnök vezérigazgatója így nyilatkozott: "Maria széles körű biztosítási tapasztalata a MetLife-nál a munkavállalói juttatásoktól a személyi vagyoni felelősségig támogatást nyújt a nyereségesség javítására irányuló terveink végrehajtásában. Emellett sikeres stratégiai, operatív és technológiai vezetése szakértelmet biztosít a piaci részesedés növelésére és az ügyfelek számára nyújtott védelem kiszélesítésére.

Gregg Sherrill, az Allstate vezető igazgatója elmondta: "Maria pénzügyi szolgáltatások és kockázatkezelés terén szerzett igazgatótanácsi tapasztalata egy újabb dimenzióval bővíti a kivételes igazgatótanácsot."

Morris az új szerepével kapcsolatban elmondta: ""Az Allstate egy kritikus iparágban rendkívül megbízható márka, és egy olyan vállalat, amely előremutató vezetőiről és a tapasztalt igazgatótanácsáról ismert. Izgatottan várom, hogy az Allstate sikertörténetére építhessek."

Kapcsolódó hír, hogy az Allstate 41 millió dolláros nettó veszteséget jelentett a 23. negyedévre, valamint 1,8 milliárd dolláros veszteséget a 2023. 9. negyedévre, szemben a 2022-es 685 millió dolláros, illetve 1,1 milliárd dolláros veszteséggel.