A NEXT Biztosító az Allstate és az Allianz X partnere
2023.11.17

A NEXT Insurance, a kisvállalkozásokra szakosodott digitális biztosítási technológiával foglalkozó vállalat bejelentette, hogy stratégiai partnerséget kötött az amerikai Allstate biztosítóval és az Allianz X-szel, amely a biztosítási és vagyonkezelési ágazatok digitális élvonalbeli szereplőibe fektet.

A partnerség az Allstate és az Allianz X újabb, 265 millió dolláros tőkeemelését támogatja a nyereségesség felgyorsítása és a forgalmazás további bővítése érdekében, illetve a NEXT Insurance az Allstate ügyfelei számára is biztosítja termékeit, így még több kisvállalkozásra terjeszti ki azokat országszerte.

Mivel a kisvállalkozói tulajdonosok igényei a megszokottabb biztosítási élmény felé tolódnak el, az insurtech célja, hogy digitálisan első, adatvezérelt megközelítésével modernizálja a biztosítást és kielégítse a kisvállalkozók egyedi igényeit.

"Azért alapítottuk a NEXT-et, mert lehetőséget láttunk arra, hogy kis- és mikrovállalkozások millióinak segítsünk az Egyesült Államokban, és küldetésünknek tekintettük, hogy segítsük a vállalkozók boldogulását." - mondta Guy Goldstein, a NEXT Insurance vezérigazgatója és társalapítója.

A partnerség részeként a NEXT és az Allstate közösen fog innovatív és egyedi kereskedelmi autós termékeket is fejleszteni a 33 millió kisvállalkozói piac megcélzása érdekében.

Mario Rizzo, az Allstate Insurance vagyon-felelősségbiztosítási üzletágának elnöke így nyilatkozott:
"Az Allstate működési szakértelme, széleskörű értékesítési hálózata és erős márkaismertsége a NEXT képességeivel kombinálva segít a NEXT egyedülálló platformjának új, innovatív termékeket kínálni a meglévő Allstate ügyfelek és a több millió alulértékelt kisvállalkozás számára, akik megfizethető, egyszerű és összehangolt védelmet szeretnének.

Dr. Nazim Cetin, az Allianz X vezérigazgatója hozzátette: "A kisvállalkozások minden gazdaság alapját képezik. A NEXT Insurance mélyen ismeri ennek a csoportnak az igényeit, és élvonalbeli technológiát fejlesztett. Az Allianz ebben az ágazatban szerzett mélyreható szakértelmével és a NEXT technológiájával előmozdíthatjuk közös célunkat, hogy ügyfeleinknek bátorságot és biztonságot adjunk ahhoz, hogy magabiztosan vágjanak neki a jövőnek."