Mesterséges intelligenciába fektet a QBE
2017.12.07
Közel hatmillió dollárnyi tõkét kalapozott össze a Cytora mesterséges intelligencia startup. A befektetõk között biztosító is bõven akad, a QBE mellett az XL Catlin és a Starr képviselteti magát, ami a fejlesztés célját tekintve nem is meglepõ.

A Cytora mesterséges intelligencia megoldása kifejezetten a lakossági biztosítások területét célozza meg, fõ feladata, hogy segítse a biztosítók munkáját a kockázatok felderítésében, kiválasztásában és árazásában. Az újabb tõkeinjekció érkezésével egyidõben a londoni startup piacra dobja specializált M.I. megoldását is, a Risk Engine a "jó" illetve "rossz" kockázatok kiválasztásában nyújt segítséget. 

A cég ígérete szerint a folyamatos fejlesztés alatt álló mesterséges intelligencia megoldások segítségével a biztosítók hatékonyabb mûködést érhetnek el és sokkal pontosabb, személyre szabott árat adhatnak ügyfeleiknek. A biztosítók nem csupán tõkéjükkel segítik a munkát, a Cytora szorosan együttmûködik a QBE, az XL Catlin és a Starr alkotta biztosítói konzorciummal, akik értelemszerûen a piac elõtt implementálhatják a technológiát saját rendszereikbe.