Romániából és Bulgáriából is kivonul a QBE
2013.12.19
Az ausztrál QBE csoport bejelentette, hogy eladja romániai és bulgáriai üzleteit az Euroins biztosítási csoportnak. Az ügylet jelenleg a felügyeleti hatóságok jóváhagyására vár.

A QBE a vagyon és balesetbiztosítási szegmensben volt aktív a két piacon, ahol elsõsorban vállalati ügyfeleket célzott meg. Az ausztrál biztosító azt is bejelentette, hogy viszontbiztosítási üzletágán keresztül továbbra is támogatni kívánja a Románia és Bulgária biztosítási piacait, azonban a részletes piacelemzés alapján nem kíván közvetlenül részt venni ezeken a piacokon.

A QBE és az Euroins az ügyfélportfoliók zökkenõmentes átadásán dolgoznak, a közvetítõk és ügyfelek érdekeinek védelmében. Az Euroins Bulgáriában és Romániában is a legnagyobb szereplõk közé tartozik – közölte a QBE európai vezérigazgatója, Richard Pryce.

A tranzakció összhangban áll az Euroins csoport stratégiájával is, miszerint domináns szereplõvé kívánnak válni mindkét piacon. Az ügyletnek köszönhetõen a társaság erõsíteni tudja jelenlétét a nem-életbiztosítási szegmensekben, értékesítési hálózatán keresztül pedig szélesebb termékválasztékkal szolgálhatja ki ügyfeleit – nyilatkozta a társaság igazgatósági tagja, Kiril Boshov.

Az Euroins románaiai vezetõje, Mihnea Tobescu szerint az ügylettel bõvíteni tudják általános biztosítási portfoliójukat olyan termékekkel, mint a felelõsségbiztosítás, az orvosi szakmai felelõsségbiztosítás, vagy a vagyonbiztosítás.