A Talanx felvásárolta a Liberty Seguros biztosítási üzletágát Brazíliában
2023.12.11

A Talanx Retail International részlege sikeresen lezárta a Liberty Seguros felvásárlását Brazíliában. Az akvizíció a HDI jelentős előrelépését jelenti a brazil biztosítási piacon.

A meg nem nevezett összegű ügylet növeli piaci jelenlétüket, lehetővé téve a cég számára, hogy bővítse kínálatát és megszilárdítsa pozícióját a régióban.

Ez a lépés jelentősen növeli bruttó díjbevételét Brazíliában, amely várhatóan legalább 1,1 milliárd eurós jelentős növekedést eredményez majd és újra fogja definiálni a HDI lábnyomát a régióban.

A megállapodás magában foglalja a Liberty Specialty Markets brazíliai közvetlen biztosítási üzletágának beolvasztását.

Míg a Liberty Mutual chilei, kolumbiai és ecuadori egységének felvásárlása a hatósági jóváhagyások függvénye, a HDI International célja, hogy a felvásárolt egység eredményeit 2023 negyedik negyedévére konszolidálja.

„Ezzel a tranzakcióval Brazília második legnagyobb kár- és balesetbiztosítójává válunk. Izgatottan várjuk, hogy a HDI és a Liberty egyesülésével tovább erősíthetjük pozíciónkat és üzleti modellünket Brazíliában, partnereink és ügyfeleink javára.” – nyilatkozta Nicolas Masjuan, a HDI International latin-amerikai vezetője.

A Talanx-csoport a HDI International AG-n keresztül 1979 óta stratégiailag integrálódott a brazil biztosítási területbe a HDI Seguros S.A. révén.

Ez az akvizíció megerősíti a több, mint 4800 alkalmazottal, 100 (fizikai és virtuális) fiókkal, valamint több, mint 30 000 biztosítási bróker és értékesítési partner kiterjedt hálózatával büszkélkedő kollektív képességeiket.