Januártól az osztrák Generali is a cégcsoport közép-kelet-európai régiójához tartozik majd
2017.12.15
2018. január 1-jétõl az osztrák Generali is a cégcsoport közép-kelet-európai régióját (Generali CEE Holding) erõsíti majd vezetõ piaci teljesítményével. Az új struktúra nemcsak a térség országai között fennálló erõs történelmi gyökerekre reflektál, de tükrözi azt a kulcsszerepet is, amelyet Ausztria játszott, amikor a Generali 1989-ben visszatért a régióba.

A nemzetközi Generali Csoport jelenlegi struktúrájában az osztrák leányvállalat az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió része. A jövõ év elejétõl azonban Ausztria csatlakozásával a közép-kelet-európai regionális központ (Generali CEE Holding) 11 ország munkájáért lesz felelõs, ahol a Generali Csoport összesen több mint 16 000 alkalmazottat foglalkoztat, és 2016-ban 6 milliárd euró árbevételt generált. 2013 óta a Generali CEE Holdingot Luciano Cirinà vezeti.

„Az új regionális struktúra új lehetõséget teremt mind Ausztriának, mind a régió eddigi 10 tagjának. Az átalakítás lehetõvé teszi, hogy új, határokon átnyúló fejlesztéseket is megvalósítsunk a régióban élõ közel 15 millió ügyfelünk számára. Ez a lépés támogatja a Generali Csoport azon stratégiai célját, hogy egyszerûbb, okosabb és gyorsabb mûködést valósítsunk meg” - nyilatkozott Luciano Cirinà a változásokról.

Az osztrák Generalit mostantól két izgatósági tag képviseli a Generali CEE Holding igazgatóságában. Megtartva osztrák pozíciójukat Walter Kupec a CEE régió biztosítási üzletmenetért felelõs igazgatója (Chief Insurance Officer - CInsO) lesz, míg Thomas Plank az operációs igazgatói (COO) posztot tölti be a Generali CEE Holding tagjaként.

2018. január 1-jétõl ugyancsak csatlakozik a Generali CEE Holding igazgatóságához Miroslav Singer, aki a Cseh Nemzeti Bank korábbi vezetõje, jelenleg pedig a Generali CEE Holding intézményi ügyekért felelõs igazgatója és a szervezet vezetõ közgazdásza, emellett pedig a Èeská poji¹»ovna felügyelõbizottságának elnöke. Ilics László, megtartva a magyar Generali Biztosítónál betöltött biztosítási üzletmenetért felelõs vezérigazgató-helyettesi pozícióját, a Generali CEE Holding igazgatóságának új tagjaként a régió értékesítési stratégiájáért felelõs igazgatója lesz.