Az Aspen megerősíti a 2024-es lehetséges IPO-t
2023.12.18

A bermudai székhelyű biztosító és viszontbiztosító, az Aspen Insurance Holdings Limited megerősítette, hogy törzsrészvényeinek 2024-ben történő tőzsdei bevezetését tervezi, amennyiben a piaci feltételek kielégítőek lesznek.

Az Aspen bejelentése megerősíti a Financial Times korábbi jelentését, miszerint az Aspen egy ideje már bankárokkal dolgozik a tőzsdei bevezetésen.

A hónap elején a mainstream média arról számolt be, hogy a vállalat London helyett New Yorkot választotta a tőzsdei bevezetés helyszínéül, és a cég állítólag 3,5 és 4 milliárd dollár közötti értékelést célzott meg. A finomabb részleteket a viszontbiztosító/biztosító nem erősítette meg, azt viszont elárulta, hogy fontolgatja a jövő évi tőzsdei bevezetést.

"Nincs biztosíték arra, hogy az Aspen IPO-t fog folytatni, vagy hogy egy esetleges IPO sikeres lesz" - áll a cég közleményében. "Amennyiben az Aspen IPO-t folytat, jelenleg még nem határozták meg sem a felajánlandó törzsrészvények számát, sem az esetleges IPO ársávját".

 Az Aspen 2003-ban lépett először a tőzsdére, amikor piaci tőkeértéke körülbelül 1,6 milliárd dollár volt. A viszontbiztosítót azonban 2019-ben magánkézbe adták, melynek során az Apollo lett a fő részvényese. A tranzakciót követően a vállalat törzsrészvényeivel 2019. február 15-i hatállyal megszűnt a kereskedés mind a New York-i (NYSE), mind a bermudai tőzsdén (BSX).