A Hiscox és a Google Cloud együttműködik a mesterséges intelligenciával
2023.12.20

A Hiscox biztosító a Google Clouddal együttműködve egy mesterséges intelligenciával támogatott vezető kockázatvállalási modellt hozott létre, amely állítása szerint az első a londoni piac biztosítási ágazatában.

Az együttműködés a Hiscox London Market nemrégiben létrehozott technológiai platformját, a Hiscox AI Laboratories-t (Hailo) a Google Cloud generatív AI technológiájával kombinálja. Célja, hogy automatizálja a leadek algoritmikus kockázatvállalását a benyújtástól az ajánlatadásig.

A munka során a Google Cloud BigQuery és Vertex AI platformját egyaránt felhasználják a kulcsfontosságú adatok kinyerésére az e-mail beadványokból, ami a mai biztosítási működési modellben jellemzően akár három napot is igénybe vehet. A Hiscox szerint azáltal, hogy a folyamat egyes elemeibe AI-t vezetnek be, a kockázatvállalási csapatok mindössze három percen belül képesek árajánlatot adni.

Kate Markham, a Hiscox London Market vezérigazgatója elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy a Google Clouddal együttműködve feltárhatjuk az AI technológia alkalmazásait, hogy bővítsük kockázatvállalási csapataink tudását és szakértelmét. Ez a korai fázisban lévő munka azt sugallja, hogy vannak olyan területei az üzletnek, ahol az automatizálás jobb és gyorsabb eredményeket támogathat brókereink és ügyfeleink számára. Várakozással tekintünk továbbá a program további fejlesztése elé is.”

A koncepció bizonyítása a Hiscox szabotázs- és terrorizmusbiztosítási üzletágában történt, bár az elvek a nagy összegű biztosításokon belül és azokon túl más üzletágakban is alkalmazhatók lesznek. Markham hozzátette: "Azért választottuk ezt az üzletágat, mert jelentős mennyiségű manuális adatkivonással és elemzéssel jár. Az emberi belátás mindig is fontos része volt és lesz a speciális kockázatvállalási folyamatnak, de ha a szakértelem a legmodernebb AI technológiával párosul, akkor még hatékonyabban és eredményesebben tudjuk majd kiszolgálni ügyfeleinket - nem csak ebben a konkrét üzletágban, hanem idővel sok másban is, ami hihetetlenül izgalmas kilátás".

"A megfelelő módon alkalmazott AI-technológia képes arra, hogy a manuális feladatokat levegye a specialista kockázatvállalóink válláról, felszabadítva őket, hogy a bonyolultabb kockázatokra összpontosíthassanak, ahol az emberi szakértelem és elemzés elengedhetetlen" – tette hozzá.