Pénzügyi tudatosságot fejlesztõ mobil alkalmazást indított a Magyar Államkincstár
2018.01.03
JátéKincstár néven új alkalmazást indított el a Magyar Államkincstár, amely a MobilKincstár bõvítéseként a pénzügyi- és megtakarítási ismeretek játékos formában történõ bõvítésével járul hozzá a tudatosabb pénzügyi és befektetési kultúrához.

A JátéKincstár felhasználók két játékmód közül választhatnak, amelyek a „Gyors játék” és a „Küldetés játék”. A „Gyors játék”-ban nehézségi fokok szerinti önálló feladatokat lehet teljesíteni úgy mint, szókirakó, párosítás, memória, igaz-hamis, illetve kvíz. A „Küldetés játék” során a felhasználó az elõre összeválogatott feladatok teljesítését követõen arany, ezüst vagy bronz tallérokat gyûjthet, és végül oklevelet kap a küldetés teljesítéséért. Az elmúlt évben a MobilKincstár vált a legnépszerûbb elektronikus kincstári állampapír-forgalmazási csatornává, hiszen a szolgáltatásra vonatkozó jogosultságok száma az év során megduplázódott. A JátéKincstár elindulását követõ 3 hét alatt máris növekedés tapasztalható az alkalmazást letöltõk számában. A MobilKincstár szolgáltatásra vonatkozó jogosultság bármely kincstári állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton igényelhetõ, amelyhez nem kell más, mint egy kincstári értékpapír nyilvántartási-számlaszerzõdés, a meghatározott minimális rendszerkövetelményekkel ellátott okostelefon, valamint a hozzá kapcsolódó internet elérés.

JátéKincstáron keresztüli tallérgyûjtéshez nem kell más, csak okostelefon, illetve maga a MobilKincstár alkalmazás letöltése, és máris indulhat a játékos tanulás! A MobilKincstár szolgáltatás kizárólag iOS és Android operációs rendszerrel mûködõ mobiltelefonokon keresztül érhetõ el. A technikai és egyéb részletekrõl a Magyar Államkincstár www.allamkincstar.gov.hu honlapján, illetve ügyintézõinknél kaphatnak bõvebb tájékoztatást az érdeklõdõk. A MobilKincstár szolgáltatás teljes körû funkcionalitással érhetõ el a Kincstár ügyfelei számára, amely által a szolgáltatást igénylõ ügyfelek például az állampapírok vételét/jegyzését bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is kiegyenlíthetik, megtekinthetik valamennyi számlájuk törzsadatait, megváltoztathatják aktuális jelszavukat, rögzíthetik azokat a bankszámlaszámokat, amelyekre eseti vagy rendszeres utalásokat indítanak.

E mellett a szolgáltatással törölhetik a már nem használt bankszámlaszámokat, illetve módosíthatják a jogosult bank adatait, rendelkezhetnek az aktuális kamat- és tõkekifizetés módjáról, áttekinthetik esedékességfizetési megbízásaikat, átvezethetnek pénzösszegeket számlák között, grafikus formában pedig megtekinthetik az aktuális számlaegyenlegeket és befektetési állományokat valamennyi saját és meghatalmazotti számla vonatkozásában.