Az Allianz új katasztrófakötvényt szponzorál
2023.12.28

Az Allianz sikeresen szponzorált egy új katasztrófakötvényt, amely 250 millió euró többéves kockázatátviteli kapacitást biztosít a csoportnak az európai szélviharok elleni védelemhez.

Több mint egy évtizede ez az első olyan katasztrófakötvényt, amely az Allianz saját számláját védi. Az Allianz hároméves viszontbiztosítási megállapodást kötött az Írországban bejegyzett Blue Sky Re DAC különleges feladatkörű társasággal.

"Az Allianz örömmel vállalja a biztosításhoz kötött értékpapírok piacára való visszatéréssel a többéves védelmet az európai szélviharok ellen. A Blue Sky Re-vel 2023-ban újrainduló katasztrófakötvényt utunk a kockázatcsökkentési eszköztárunkat bővíti" - mondta Thorsten Fromhold, az Allianz Re csoportos viszontbiztosítási igazgatója.

A tranzakció az Allianz által vásárolt általános katasztrófa viszontbiztosítás részét képezi. Kiegészíti és diverzifikálja az Allianz viszontbiztosítási forrásait a természeti katasztrófák ellen, és többéves, 2024 januárjától 2026 decemberéig tartó védelmet biztosít. A katasztrófakötvényt egy biztosítási iparági kárindex váltja majd ki.