A New Energy Risk & Ascend az iparágban elsőként köt energiatárolási biztosítást
2023.12.29

A New Energy Risk (NER) és az Ascend Analytics, LLC (Ascend) az iparágban elsőként kötött energiatárolási biztosítási szerződést, amely fedezetet nyújt az Ascend akkumulátortároló előrejelző és ajánlattételi optimalizáló platformjának teljesítményéhez.

A bejelentés szerint a kormány lehetővé teszi a texasi ERCOT villamosenergia-piacon a hálózati méretű energiatároló létesítmények portfóliójának finanszírozását. A kormány biztosítani fogja az Ascend előrejelző és SmartBidder technológiai stackjének teljesítményét, hogy többéves futamidőre bevételi minimumot biztosítson a projekt számára.

Az alternatív bevételi kockázatátviteli megoldásokkal ellentétben az ajánlat minimális bevételt biztosít, és lehetővé teszi a projektek számára, hogy az ERCOT-ban rendszeresen előforduló jövedelmező, nagy volatilitású eseményekből származó felfelé irányuló bevételhez is hozzáférjenek.

Bölcs dolog azt sugallni, hogy ez az új politika jelentős változást hozhat az iparágban, mivel az új energiatárolási kapacitások piacra vitele az energiaátalakítás szükséges eleme. Ennek eredményeképpen rugalmasságot ad a hálózatnak, hogy lehetővé tegye több megújuló kapacitás összekapcsolását.

Tom Dickson, a NER vezérigazgatója így nyilatkozott: "Az Ascend tárolási értékelése támogatta a versenyképes energiapiacokon működő akkumulátorok többségét. A SmartBidder bizonyított ajánlatoptimalizálási képessége mellett az Ascend piacvezető abban, hogy képes az energiatárolási piaci kockázat értékeléséhez és aktív kezeléséhez szükséges elemzési lehetőségeket biztosítani.

"A NER képes volt alkalmazni a technikai kockázatok modellezésére vonatkozó szakértelmét az Ascend robusztus keretrendszerére, hogy a kockázat pontos átruházását megvalósíthassa."

Gary Dorris, az Ascend Analytics vezérigazgatója elmondta: "Ez a NER-rel közös ajánlat segít a fejlesztőknek abban, hogy magabiztosan helyezzenek el tőkét a kereskedelmi tárolási műveletek támogatására, ami bevételi minimumot biztosít, miközben megőrzi az ERCOT szélsőségesebb eseményeinek felfelé mutató potenciálját. Az innovatív lefelé irányuló kockázati fedezet lehetővé tette a tárolásfejlesztő számára, hogy minimális hozamot érjen el, megkönnyítve az eszközfinanszírozást és elősegítve a megbízható tiszta energiára való átállást Texasban."