A Pannónia eladta MKB-részesedését
2018.01.08
Megszünt a Pannónia Nyugdíjpénztár részesedése az MKB Bankban, miután tavaly december végén átruházta a tulajdonában álló 10 százalékos pakettet a Blue Robin Investments S.C.A., valamint a Pantherinae Pénzügyi Zrt-nek.

A Blue Robin Investments S.C.A. adásvétel útján a Pannónia Nyugdíjpénztár tulajdonában álló részvénycsomag mintegy 69 százalékát vásárolta meg, amely az MKB alaptõkéjének 6,9 százalékát testesíti meg. A tranzakció során a Pannónia Nyugdíjpénztár tulajdonában lévõ, külsõ igazgatósági és felügyelõ bizottsági tag jelölését biztosító 1-1 darab elsõbbségi részvény is átruházásra került. A részvények átruházására tekintettel a Blue Robin összesen 32,9 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az MKB Bank Zrt.-ben.

A Pantherinae Pénzügyi Zrt. adásvétel útján a Pannónia Nyugdíjpénztár tulajdonában álló részvénycsomag 31 százalékát vásárolta meg, amely az MKB alaptõkéjének 3,1 százalékát testesíti meg. A részvények átruházására tekintettel a Pantherinae Pénzügyi Zrt. összesen 3,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az MKB Bank Zrt.-ben. A tranzakció során a Pantherinae Pénzügyi Zrt. külsõ igazgatósági és külsõ felügyelõ bizottsági tag visszahívására és kijelölésére jogot biztosító elsõbbségi részvényt nem szerzett, az MKB Bankban irányítói szereppel rendelkezni nem fog, vezetõi tisztséget nem tölt be.