A DLA Piper fokozza a megújuló energiaforrások átvilágítását
2024.01.22

A DLA Piper a LiveDiligence szoftveres megoldást alkalmazza a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tranzakciókkal foglalkozó tanácsadási részlegében az átvilágítás elvégzéséhez.

A megújuló energiaforrások növekedési törekvései világszerte megkövetelik a projektek gyors finanszírozását és építését, amelyek átvilágítása gyakran időigényes és nem hatékony, számos érdekelt fél közötti jelentéstételi folyamatra épül.

"A csapat határozott prioritásai közé tartozik, hogy tovább javítsuk ügyfeleink számára a tranzakciókkal kapcsolatos tapasztalatokat, és csökkentsük a megújuló energiaprojektek koncepciója és a befektetői és hitelezői tőke rendelkezésre bocsátása közötti késedelmet" - mondta Natasha Luther-Jones, a DLA Piper fenntarthatósági és ESG-ügyekért felelős nemzetközi vezetője, valamint az energia és természeti erőforrások globális társelnöke. "Ennek részeként továbbfejlesztjük átvilágítási folyamatainkat - mindezt úgy, hogy közben fenntartjuk az ügyfeleink által elvárt szolgáltatási minőséget és betekintést. A LiveDiligence-szel együttműködve innovatív, interaktív és hatékonyabb ügyfélélményt kínálunk, élen járva a jogi átvilágítás digitalizálásában."

A LiveDiligence-t eddig több mint 400 megújulóenergia-ügyletben alkalmazták. A DLA Piper az első jogi tanácsadó, amely a platformot alkalmazza.

A LiveDiligence szélesebb körű bevezetését megelőzően a DLA Piper csapata mércét állított a piac számára azzal, hogy két sikeres tranzakciót hajtott végre a platform segítségével a német bank és a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó NORD/LB számára.

Craig Houston, a LiveDiligence vezető termékmenedzsere hozzátette: "A DLA Piper hihetetlenül széleskörű tudással és iparági tapasztalattal rendelkezik. Célunk, hogy segítsük csapatait abban, hogy e tudás előnyeit a versenytársaknál hatékonyabban tudják hasznosítani, és hogy növeljük ezen ismeretek értékét azáltal, hogy olyan modern eszközöket nyújtunk, amelyek segítségével ügyfeleik nagyobb magabiztossággal zárhatják le ügyfeleiket."