A Fundamental Global célja, hogy a kapacitás növekedésével felgyorsítsa az FG Re-t
2024.01.29

Az FG Financial Group, Inc. és az FG Group Holdings Inc. egyesüléséből létrejövő Fundamental Global Inc. arra számít, hogy felgyorsítja és növeli viszontbiztosítási üzletágát, az FG Reinsurance-t (FG Re).

Ezt állítja Kyle Cerminara, az új Fundamental Global vállalat vezérigazgatója és Tom Heise, az FG Reinsurance, Ltd. vezérigazgatója.

Az egyesülés bejelentésekor, az egyesült egység eszközei összesen több mint 110 millió dollárt tesznek majd ki, éves bevétele meghaladja a 65 millió dollárt, míg a költségmegtakarítás az előrejelzések szerint az egyesülést követő első évben meghaladja a 3 millió dollárt, és további megtakarításokat céloznak meg a következő 12-24 hónapban.

FG Reinsurance Ltd. (FG Re) egy Kajmán-szigeteki B (iii) osztályú biztosító, amely opportunista biztosítékkal fedezett és veszteségkorlátozással rendelkező viszontbiztosítási lehetőségeket vállal, részt vesz a globális viszontbiztosítási piacon a Funds at Lloyd's megközelítésen keresztül, hagyományos viszontbiztosítási szerződéseket köt, valamint ipari veszteséggaranciákat (ILW) is vállal.

Az egyesülés után az időt és az erőforrásokat az FG Re viszontbiztosítási üzletágának növelésére fogják fordítani. Cerminara és Heise a Reinsurance Newsnak elmondta, hogy az időzítést megfelelőnek tartják.

Cerminara hozzátette: "A két vállalatunk egyesítésével felgyorsíthatjuk az FG Re stratégiáját, hogy a kemény viszontbiztosítási piacon a tőkét a remélt kockázatokhoz igazítsuk."

Heise továbbá kifejtette: "Nagyon örülök, hogy anyavállalatunk e tranzakció mellett döntött. Ez azonnal növeli kapacitásunkat, lehetővé téve számunkra, hogy nagyobb mértékben vegyünk részt ezen a fantasztikus viszontbiztosítási piacon, és további méreteket hoz az üzletünkbe."

A megnövekedett kapacitás kedvező időpontban érkezik, mivel a viszontbiztosítási díjak továbbra is magasak, és a piac bizonyos szegmenseiben a kapacitás még mindig korlátozottabb.

Mindez azt jelenti, hogy a kockázatvállalási lehetőségek még mindig nagyon jövedelmezőek, természetesen a kártevékenységtől függően, de olyan megoldások nyújtására is van lehetőség, amelyek az FG Re-hez hasonló viszontbiztosítók számára az árrés és a növekedés forrását jelenthetik. Cerminara azt is elmondta: "Ez a tranzakció a nyereségünk mindhárom mozgatórugójára - a kockázatvállalási, a díj- és a befektetési bevételekre - is pozitívan hat. Úgy véljük, hogy ez a tranzakció azonnali és hosszú távú értéket teremt részvényeseink számára."