A West P&I Club elindította a kalózkodás elleni védelmi megoldást
2024.01.30

Az új terméket úgy tervezték, hogy segítsen kezelni a kalózkodás növekvő fenyegetését, és fedezetet nyújt a háború és kalózkodás által megsértett területeken, például az Ádeni-öbölbe vagy a Guineai-öbölbe belépő hajók számára, ahol fokozott a hajók lefoglalásának kockázata.

Az új ajánlatot úgy alakították ki, hogy biztosítási védelmet nyújtson a kalóztámadások esetére, ahol a hagyományos háborús biztosítási fedezet nem nyújt megfelelő kártérítést az ilyen területeken előforduló tipikus lefoglalási helyzetekre, beleértve az olyan eseteket is, amikor a hajókat néha csak néhány órán keresztül tartják fogva.

Kártérítést nyújtanak a váltságdíjakra, beleértve a váltságdíj átutazásának elvesztését, valamint a válaszadási tanácsadók és jogi szakértők költségeit, illetve a hírnévkockázati költségeket is. A lefoglalás által közvetlenül érintett alkalmazottak számára szakértői támogatást biztosítanak. További fedezet áll rendelkezésre a lefoglalással kapcsolatos bérkiesés esetére, a hajó felszabadítását követő legfeljebb 14 napos időszakra.

Ezt az új terméket a Hamiltonnal együttműködve fejlesztették ki, és a Lloyd's 4000-es szindikátusa írta. A beágyazott vészhelyzeti szakértelmet a Crisis24 biztosítja.

Richard Turner, a West termékfejlesztési vezetője elmondta: "A West Piracy Protection az olyan helyeken, mint az Ádeni-öböl és a Guineai-öböl, a hajótulajdonosok által tapasztalt, egyre növekvő kalózfenyegetettségre reagál. Olyan incidenseket látunk, amikor például egy hajót csak néhány órára rabolnak el, ami azt jelenti, hogy a bérleti díj elvesztésére vonatkozó jelenlegi piaci megfogalmazás nem lép életbe, vagy megszűnik, amint a hajót kiszabadítják, és nem veszik figyelembe a következményeket, amelyek magukban foglalhatják a legénység cseréjét vagy a hajó javítását.

"Új termékünk nemcsak a kiterjesztett fedezet, hanem a Crisis24 és a HFW által kínált, beágyazott szakértelem miatt is kiemelkedik a piacról. Ezzel az új ajánlattal a West tagoknak és más hajótulajdonosoknak támogatást nyújtunk a kalózkodás állandóan jelenlévő veszélyének kezeléséhez."