A Healix mentális egészségügyi szűrőeszközt fejleszt
2024.02.05

A Healix kifejlesztett egy új munkahelyi mentális egészségügyi szűrőeszközt, amely az összes főbb pszichiátriai rendellenesség ellen szűr.

A biztonságos önkiszolgáló portálon keresztül elérhető eszköz használható a nagy stresszhatással járó munkakörökben dolgozó alkalmazottak szűrésére, az üzleti utak előtti, alatti és utáni szűrésre, valamint a munkavállalói jóléti segítségnyújtási programok támogatására.

A Healix Reflectet házon belül fejlesztette ki Dr. Luke Kane, az NHS gyakorló háziorvosa és a Healix orvosi munkatársa. Dr. James Dove, az NHS pszichiáter szakorvosa is nyújtott szakvéleményt.

A szűrőeszközben használt kérdések az Egészségügyi Világszervezet által kifejlesztett diagnosztikai interjúkon alapulnak. Az eszköz egy egyedi kockázatértékelési rendszert tartalmaz, amely a jelentett tünetek súlyossága és típusa alapján kategorizálja az egyéneket, lehetővé téve a gondozás és támogatás többszintű megközelítését.

Dr. Kane az új eszköz fejlesztésével kapcsolatban elmondta: "A mentális egészségügyi problémák korai felismerése jelentősen javíthatja az eredményeket. Eszközünk célja, hogy ezeket a problémákat hamarabb felismerjük, elősegítve az időben történő és megfelelő beavatkozást.

"A mentális egészségügyi szűrés és támogatás terén régóta fennálló hiányosságok vannak, különösen a gyakrabban tárgyalt szorongáson és depresszión túli állapotok esetében. A Healix Reflect betölti ezt a hiányt, átfogó szűrést kínálva, amely a megfelelő támogatáshoz és erőforrásokhoz irányíthatja az egyéneket."

Dr. Dove hozzátette: "Ennek az eszköznek a kifejlesztése hangsúlyozza a mentális egészség holisztikus megközelítésének fontosságát, és elismeri, hogy a különböző pszichiátriai állapotok mennyire összefüggnek egymással, valamint az átfogó ellátási stratégiák szükségességét.

"Ez az eszköz tükrözi a pszichiátriai diagnózisok összetett jellegét, és személyre szabott támogatási stratégiákat javasol a kezelést igénylő egyének számára. A támogatás az alacsonyabb kockázatúaknak szánt önsegítő forrásoktól a magasabb kockázatúaknak szánt professzionális mentálhigiénés szolgáltatásokig terjedhet."