Okos szemüveget fejleszt a Generali
2018.01.31
Kulcsfontosságú eszközök, többek közt okosszemüvegek fejlesztésére kötött együttmûködési megállapodást a nemzetközi Generali Csoport a francia Ellcie Healthy startuppal - írja a news4business.

A viselhetõ okoseszközök rendkívül fontosak az egyén védelme szempontjából, mivel az érzékelõk által rögzített adatok lehetõvé teszik bizonyos kockázatok megelõzését és hozzájárulnak a felhasználók viselkedésének javításához. 

Az okoseszközök rendkívül hasznosak az autóipar számára is, hiszen például egy okos-szemüvegkeret lehetõvé teszi a vezetõ viselkedésének távoli felügyeletét, a fáradtság mértékének felmérését és az elalvás kockázatának kimutatását. Mindez csökkenti az autóbalesetek számát.

A Generali éppen azért döntött induló vállalkozások finanszírozása mellett, hogy a biztosítási szolgáltatásokhoz illeszkedõ innovatív megoldásokkal értéket teremtsenek az ügyfelek számára. Az Ellcie Healthynek a vállalatcsoport a tervezési és mérnöki fázishoz nyújt anyagi támogatást. A két cég együttmûködése során olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek a vezetés közbeni fáradtság kiküszöbölését helyezik elõtérbe.