Naponta 1,4 milliárdan facebookoznak
2018.02.02
A Facebookot naponta 1,4 milliárdan keresik fel, ami annyit jelent, hogy a Föld lakosságának 18 százaléka aktívan használja a közösségi hálót - írja az Origo.

A vállalat negyedik negyedéves bevétele elérte a 12,78 milliárd dollárt, ami túlszárnyalta az elemzõi várakozásokat, 48 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban. 

A cég adózás utáni eredménye elérte a 4,26 milliárd dollárt, tehát csak a nyereség megközelítõleg akkora volt ebben a negyedévben, mint Montenegró éves GDP-je.

A profit 61 százalékkal nõtt az egy évvel korábbihoz képest, leginkább egyébkébt a mobilos felhasználóknak köszönhetõen. Az éves profit megközelítette a 16 milliárd dollárt.

Az Apple-höz hasonlóan a Facebook is élt a tengeren túli pénzek legális becsatornázásával, így az egyszer igénybe vehetõ 15 százalékos adókulcs adta lehetõsséggel 2,3 milliárd dollárt fizetettek be az amerikai államkasszába – írja az Origo a BBC-re hivatkozva.

Bár a felhasználók száma emelkedett összességében, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek több idõt is töltenek az oldalon. Sõt, Mark Zuckerberg szerint a hírfolyamon végrehajtott változtatásoknak köszönhetõen napi 50 millió órával kevesebbet használják a közösségi oldalt.

Az 5 százalékos csökkenést egyelõre nem bánják a Facebooknál, hiszen a vezetõ szerint így színvonalasabbá válik az oldalon töltött idõ, ami hosszú távon az oldal hasznára válik.