Didier Lechien lett a Lloyd's Europe biztosítási teljesítményért és viszontbiztosításért felelős vezetője
2024.02.12

A Lloyd's Didier Lechient nevezte ki a Lloyd's Europe brüsszeli székhelyű Underwriting Performance and Reinsurance vezetőjének.

Lechien több mint két éve dolgozik a Lloyd's Europe-nál, ahol a viszontbiztosítási felügyelet vezetőjeként tevékenykedett.

Pályafutását 2004-ben kezdte, amikor IGP technikai elemzőként és ügyfélképviselőként dolgozott a John Hancock, IGP Europe-nál. Az IGP biztosítótársaságok hálózata, amelyek együttműködnek a multinacionális vállalatok számára csoportos munkavállalói juttatásokra vonatkozó biztosítási fedezet nyújtásában.

Lechien 2007 és 2018 között a Generali biztosítónál több pozíciót is betöltött, többek között a Generali Belgium nem-életbiztosítási viszontbiztosítási vezetője, valamint a Generali Belgium viszontbiztosítási igazgatója volt. Emellett a Generali olaszországi székhelyű, biztosítási felelősségkezeléssel foglalkozó vezető elemzőjeként is tevékenykedett, ahol a Generali Group Corporate Finance számára az ILS és a kockázat tőkepiaci befektetők felé történő átruházásával foglalkozott.

Lechien további jelentős feladatai közé tartozik az Ageas Group viszontbiztosításért felelős operatív vezetői pozíciója, valamint a Deloitte Belgium pénzügyi és aktuáriusi kockázati tanácsadásért felelős vezetői pozíciója is.