Az AXA XL Anne Marie Eldert nevezi ki az újonnan létrehozott Global CUO, Specialty pozícióba
2024.02.19

Az AXA XL április 1-jei hatállyal Anne Marie Eldert nevezte ki az újonnan létrehozott Specialty Global Chief Underwriting Officer pozícióba.

Elder jelenleg az AXA XL globális biztosítási vezérigazgató-helyetteseként dolgozik, 2011-ben csatlakozott az üzletághoz.Ezt megelőzően a The Hartford, az Allianz és a CNA Insurance biztosítóknál töltött be különböző pozíciókat.

Az AXA XL szerint új szerepkörében Elder a regionális biztosítási tevékenységekkel együttműködve fogja meghatározni a stratégiai irányt és támogatni fogja a közös tengeri, légi és űrhajózási, valamint a speciális piaci résportfóliók üzletfejlesztését, az AXA XL Globális Vállalkozási Főnöki Hivatalának (GCUO) részeként újonnan létrehozott Globális Speciális Üzletág keretében.

"A GCUO az AXA XL regionális kockázatvállalási csapataival együttműködve támogatja a nyereséges növekedést, segítve a kockázatvállalási fegyelmet, az árazást, a kockázatösszevonást és a globális termékstratégiát" - magyarázta a cég.

A Connecticut állambeli Hartfordban székelő Elder Libby Benet globális kockázatvállalási vezérigazgatónak fog jelenteni, aki így nyilatkozott: "Anne Marie vezetésével ez az új struktúra lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk a portfóliók közötti szinergiákat, jobban összehangoljuk ezeket a termékvonalakat, és megerősítsük a Specialty üzletágunk méretét.

"Anne Marie a biztosítási ágazatban eltöltött több mint 30 év alatt szerzett gazdag piaci ismeretekkel, rálátással és technikai szakértelemmel rendelkezik.

"Underwriting menedzseri képességei és erős vezetői képességei felbecsülhetetlen értékűek lesznek abban, hogy segítsen nekünk globális növekedési ambícióink elérésében és a speciális piac ügyfeleinek nyújtott kínálatunk további javításában."