Az ACORD globális tanácsadó testületet hoz létre
2024.02.16

Az ACORD bejelentette az ACORD Globális Tanácsadó Testület (GAC) létrehozását, amely az egész iparágra kiterjedő együttműködést és a digitalizációt hivatott előmozdítani.

A GAC tagjai a (viszont)biztosítók, brókerek és más biztosítási érdekelt felek érdekeit képviselik különböző földrajzi területeken.

Az alapító tagszervezetek közé tartozik az ACORD, a Lloyd's of London, a Londoni Nemzetközi Biztosítók Szövetsége (IUA), a Bermudai Biztosítók és viszontbiztosítók szövetsége (ABIR), a Szingapúri viszontbiztosítók szövetsége (SRA), a Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ (DIFC) Biztosítási Szövetsége és a Ruschlikon Initiative.

Az ACORD szerint a GAC azáltal, hogy biztosítja az ACORD globális kezdeményezéseinek összehangolását az ACORD tagközösség igényeivel és célkitűzéseivel, valamint elősegíti az ACORD-adatszabványok elfogadását a kulcsfontosságú piacokon, központi szerepet fog játszani a hatékonyság és a digitális felkészültség növelésében az ágazat valamennyi érdekeltje körében.

Chris Newman, az ACORD EVP és globális ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta: "A londoni ACORD tanácsadó testület sikerére építve, amely a londoni piac kulcsfontosságú szervezeteit képviseli, a tagságunk a világ más jelentős biztosítási piacain is nagyobb együttműködést kívánt előmozdítani."

Dave Matcham, az IUA vezérigazgatója, aki a Tanács elnöke lesz, a következőket mondta: "A digitális átalakulás gyorsuló ütemével iparágunkban az ACORD Globális Tanácsadó Testület megalakulása időszerű és jelentős lépés az együttműködés és az összehangolás fokozása felé a világ vezető biztosítási piacain belül".

Az ACORD kijelentette, hogy a GAC megalapítása a globális biztosítási ágazat digitalizációjában elért számos mérföldkőnek számító sikert követi, mint például a Core Data Record (CDR) és a Lloyd's Blueprint Two modernizációs programjának más kulcsfontosságú aspektusainak teljes összehangolása az ACORD szabványokkal.

Bill Pieroni, az ACORD elnök-vezérigazgatója elmondta: "Az egyre inkább összekapcsolt biztosítási ökoszisztémában az adatszabványok folyamatos elfogadása és alkalmazása a hatékony és eredményes digitális folyamatok előfeltétele. Az ACORD Globális Tanácsadó Testület kulcsszerepet fog játszani a digitális adatcsere előmozdításában és az érdekelt felek összekapcsolásában mind a már kialakult, mind a feltörekvő piacokon."