A Marsh bemutatja a londoni piac digitális kereskedési kezdeményezésének következő fázisát
2024.02.19

A Marsh McLennan biztosítási bróker és kockázati tanácsadó részlege, a Marsh McLennan bejelentette a londoni biztosítási piacon elhelyezett kockázatokra vonatkozó digitális kereskedési kezdeményezésének következő fázisát. Ez a 2023-as sikeres kísérleti projektet követi.

A kísérleti projekt során több mint 400 millió dollár értékű biztosítási díjjal kereskedtek, és a Marsh erre építve 2024-ben kiterjeszti a digitális kereskedést az egész brit speciális és nemzetközi biztosítási üzletágára.

A bróker arra számít, hogy az év végére az összes ügyféldíj több mint 90%-a ebben a szegmensben a platformon keresztül fog folyni.

Dominic Samengo-Turner, a Marsh Specialty brit vezérigazgatója így nyilatkozott: "A londoni biztosítási piac a természetes hely a digitális kihelyezési stratégiánk kiterjesztésére, tekintettel a globális kihelyezési és brókerközösség szempontjából kulcsfontosságú szerepére, valamint az ambiciózus Blueprint Two programban előirányzott, a digitalizáción keresztül megvalósuló nagyobb hatékonyság és innováció felé való törekvésre. A londoni biztosítási piac a legmegfelelőbb helyszín a digitális kihelyezési stratégiánk kiterjesztésére."

A kezdeményezés része a vállalat globális biztosítási ügynöki digitalizációs stratégiájának, amelynek célja az ügyfélélmény és a működési hatékonyság javítása az adatvezérelt innováció révén.

Samengo-Turner hozzátette: "Azzal, hogy az "adat az első" - a dokumentumokra és e-mailekre való támaszkodásról a strukturált adatokra való áttérés - prioritássá válik, így digitálisan összekapcsoljuk ügyfeleinket a lehető legjobb megoldásokkal, bárhol is legyenek azok a világon, átalakító előnyöket szabadíthatunk fel a teljes biztosítási ökoszisztémában, és az innováció új korszakát indíthatjuk el. Ez a fokozott digitalizálás lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabban igazítsuk működési folyamatainkat a Blueprint programhoz, és ezáltal előnyöket teremtsünk ügyfeleink számára."

A bevezetés a Verisk Whitespace platformján keresztül történik, amely lehetővé teszi az alkuszok és a biztosítók számára, hogy digitális formában ajánljanak, tárgyaljanak, helyezzenek el és kössenek egymással viszontbiztosítási szerződéseket, a viszontbiztosítási üzletágak és a földrajzok minden területén.

Tim Rayner, a Verisk Specialty Business Solutions vezérigazgatója a következőket mondta: "A tavalyi sikeres kísérleti projektet követően örömmel üdvözöljük a Marsh-t a Whitespace platformon.A Marsh-sal való eddigi együttműködésünk jelentős fejlesztéseket eredményezett a platformon, ami a londoni biztosítási piac javát szolgálta. Ahogy folytatjuk a platform skálázását, úgy várjuk, hogy a teljesen adatközpontú piac mellett szóló érvek egyre meggyőzőbbé váljanak."