A WTW Research Network és a London Mathematical Laboratory együttműködése
2024.02.20

A WTW, a globális tanácsadó, bróker és megoldásokkal foglalkozó vállalat bejelentette, hogy leányvállalata, a WTW Research Network és a Londoni Matematikai Laboratórium új együttműködést indított annak érdekében, hogy a katasztrófamodellek segítségével jobban megalapozza a döntéshozatalt.

Ez az új megállapodás a matematikai modellezés biztosítási célú felhasználását fogja elősegíteni a természeti katasztrófák kockázatának mérséklése érdekében.

A céges megjegyezték, hogy a megállapodás különösen fontos egy olyan piaci környezetben, ahol az éghajlattal kapcsolatos kockázatok számszerűsítése során egyre inkább a modellekre támaszkodnak.

Cameron Rye, a WTW Research Network modellezési kutatási és innovációs részlegének vezetője a következőket nyilatkozta: "A biztosítók 30 éve használják a katasztrófamodelleket a biztosítási árazás és a kockázatkezelés tájékoztatására. Ha a modellek és a valóságban megfigyeltek között szakadék tátong, az gyakran a modellek kritikáját váltja ki.

Ha azonban arra összpontosítunk, hogyan épülnek fel és hogyan értékelik a modelleket, az jobb döntéshozatalt eredményezhet? Thompson professzor kutatásai segítenek a WTW katasztrófa- és klímamodellezőinek jobban megérteni a modellezési eszközeink erősségeit és korlátait, és végső soron lehetővé teszik számunkra, hogy jobb tanácsokat adjunk ügyfeleinknek.

Erica Thompson professzor a kutatás vezető akadémiai partnere, aki világszerte vezető szerepet tölt be a matematikai modellek valós döntések támogatására történő alkalmazásában. Thompson a modellek létrehozásának és használatának megértését célzó kutatásairól ismert, amelyek a modellek hatékonyságát erősítő kritériumok meghatározására összpontosítanak.

Szakértelmének köszönhetően a WTW ügyfelei jobban megérthetik a katasztrófamodelleket, amelyeket a dinamikus kockázati környezetben a döntéshozatalhoz használnak - magyarázza a bróker.

Thompson professzor elmondta: "A modellértékelés kulcsfontosságú feladat mind a modellkészítők, mind a modellfelhasználók számára, és a modellértékelés lényege nem az, hogy a modell véletlenül jól teljesít-e tetszőleges teljesítménymutatókon, hanem az, hogy valóban segít-e jobb döntések meghozatalában. Izgatottan várom, hogy a WTW-vel együttműködve megvizsgáljuk, hogyan lehet megérteni a biztosítási döntéshozatalhoz használt modellek minőségét és hasznosságát, és hogyan lehet biztosítani, hogy a legtöbbet hozzuk ki ezekből a fejlett eszközökből."