A Gallagher Re 2024-ben több kiberkatasztrófa-kötvényt vár
2024.03.01

A Gallagher Re viszontbiztosítási bróker a PoleStar Re Ltd. sikeres indulását követően 2024-ben a kiberkatasztrófa-kötvényekbe történő befektetések megugrására számít.

A PoleStar Re volt a Beazley speciális viszontbiztosító/biztosító első teljes 144A kiberkatasztrófa-kötvénye. A Gallagher Securities volt az egyedüli strukturáló ügynök és bookrunner, a Gallagher Re kibernetikai csapatának támogatásával. Ez a kötvény rendkívül sikeresnek bizonyult, a Beazley 140 millió dollárnyi kiberviszontbiztosítást szerzett a tőkepiacokról.

Az év korábbi részében a Gallagher Re kibercsapata a Beazley-vel együttműködve úttörő szerepet játszott a kiberkatasztrófa-kötvények piacán, és három privát kiberkatasztrófa-kötvényen (Cairney I, II és III) keresztül több, mint 80 millió dollárnyi kiberviszontbiztosítási védelmet nyújtott. Ezért ennek a 144A kiberkatasztrófa-kötvénynek a debütálása gyakorlatilag a Cairney-sorozat által kínált védelmet váltotta fel.

Tom Wakefield, a Gallagher Re vezérigazgatója bizakodását fejezi ki a kiberkatasztrófa-kötvényekbe történő további befektetésekkel kapcsolatban, kijelentve: "A Beazley kibertőke-bővítésének folyamatos támogatása a PoleStar Re-n keresztül tovább fogja gyorsítani a tőkepiaci befektetéseket a kibertér szélesebb körében."

Amint azt az Artemis, biztosításhoz kötött értékpapírokkal (ILS) foglalkozó testvérkiadvány is kiemelte, a kiberkatasztrófa-kötvényekbe történő befektetések megugrását befolyásolhatja a Beazley jelentős szerepe a kiber-viszontbiztosítások egyik fő szerződőjeként. A kiberkockázatok elleni védelem iránti kereslet növekedésével a Beazley készen áll arra, hogy a kiberkatasztrófa-kötvények jelentős kibocsátójává váljon.

A PoleStar Re sikere, a Gallagher Re folyamatos elkötelezettsége az innováció iránt, a Beazley kiemelkedő pozíciója az iparágban, valamint a kiberkockázatok elleni védelem iránti növekvő piaci kereslet miatt a vállalat jó helyzetben van ahhoz, hogy idén több kiberkatasztrófa-kötvény iránti elvárásnak is megfeleljen.