Duna House: Januárban tovább emelkedtek az ingatlanárak
2018.02.11
Jól indult a 2018-as év is az ingatlanpiacon, januárban, országosan 10 918 ingatlan adás-vétel bonyolódott, amely 4,5 százalékkal erõsebbnek számít, mint a tavalyi év ugyanezen idõszaka. Az év eleji magas keresleti értékek jellemzõen az év elsõ felében már valós tranzakciókká válhatnak, amely megfelel a szakemberek várakozásainak - áll a Duna House közleményében.

Az árak tekintetében az emelkedõ tendencia egyelõre tisztán látszik, azonban ennek mértéke még nem mérhetõ pontosan az egyhavi adatokból. Tény, hogy januárban az ország minden területén emelkedtek a panel- és a téglalakások árai egyaránt, az elõzõ negyedév átlagához és az elõzõ év januárjához képest is.

Az ország keleti felében egy panel négyzetméter ára átlagosan 225 ezer forint, ugyanez Pesten már 362 ezer forint volt. A legmagasabb árakat a belvárosban és Budán található téglalakásoknál találunk, itt 564 ezer Ft/m2 ár volt az átlagos januárban.
Budapesten érdekes tendenciát mutat a kerületek iránti érdeklõdés, ahol elõször szorongatták meg a XIII. kerület régóta éllovas pozícióját. Az erõteljes kihívó Zugló, amely iránt januárban a budapesti ingatlankeresõk 18%-a érdeklõdött.