Az Allianz befejezi a Tua Assicurazioni felvásárlását a Generalitól
2024.03.14

Az Allianz, az egyik vezető biztosító és vagyonkezelő befejezte a Tua Assicurazioni S.p.A. felvásárlását az Assicurazioni Generali S.p.A.-tól.

Az akvizíciót 2023. októberében jelentették be, és a tranzakciót 280 millió eurós ellenértékért hajtották végre. A tranzakció összhangban van a Generali "Életre szóló partner 24" programjának megvalósításával.

A Generali elmondta, hogy a tranzakció mintegy 50 millió eurós pozitív hatást gyakorol a nettó nyereségre, és semleges hatással van a normalizált nettó nyereségre, valamint körülbelül 1 százalékponttal növeli a Csoport Szolvencia II pozícióját.

A Mediobanca - Banca di Credito Finanziario S.p.A. és a Rothschild & Co. pénzügyi tanácsadóként, a Gianni & Origoni ügyvédi iroda pedig jogi tanácsadóként működött közre a tranzakcióban.

A tranzakció lezárását követően, amely már megkapta a hatósági jóváhagyásokat, az Allianz olaszországi kár- és balesetbiztosítási piaci részesedése várhatóan mintegy 1%-kal nő, megszilárdítva ezzel az olasz kár- és balesetbiztosítási piac harmadik legnagyobb szereplőjének pozícióját.

A Tua Assicurazioni nyereséges P&C biztosítási portfólióval rendelkezik, amelynek teljes bruttó díjbevétele 2022-ben körülbelül 280 millió euró lesz, és amelyet főként egy közel 500 ügynökből álló értékesítési hálózaton keresztül kezel.