Az Aviva a Probitas felvásárlásával belép a Lloyd's piacára
2024.03.20

Az Aviva bejelentette a Probitas felvásárlását 242 millió fontért. A tranzakció magában foglalja a Probitas teljesen integrált Lloyd's platformjának megvásárlását, az ügyvezető ügynököt, a nemzetközi forgalmazási egységeket és az 1492-es szindikátus bérleti jogait.

A Probitas számos fedezetet nyújt, beleértve a szakmai felelősségbiztosítást és a vagyoni katasztrófák fedezését. Az ügylet erősíti az Aviva globális vállalati és speciális üzletágát, és visszavezeti a Lloyd's piacára. "A Lloyd's-piac az Aviva számára a kiaknázatlan növekedés egyik fő forrását jelenti, mivel hozzáférést biztosít jelentős, a piacon belüli díjbevételekhez, nemzetközi engedélyekhez és szélesebb körű értékesítési hálózatokhoz" - közölte a biztosító.

Az 1492-es szindikátus 288 millió font bruttó díjbevételt jelentett 2023-ban, és 2019 óta 21%-os összetett éves növekedési ütemet ért el. Ebben az időszakban az üzletág a Lloyd's összehasonlító csoportján belül a legjobb teljesítményt nyújtotta, 82%-os átlagos kombinált arányt elérve. Az erős növekedés várhatóan folytatódik 2024-ben is, a kedvező árképzési trendeknek, az új termékcsaládoknak és a kulcsfontosságú piacokon bővített helyi forgalmazásnak köszönhetően.

"Ez egy fantasztikus lehetőség mind az Aviva, mind a Probitas számára. A Probitas múltja, technikai szakértelme és magas színvonalú csapata kiváló kiegészítője lesz az Avivának. A felvásárlást követően is ők fogják működtetni az üzletágat, és a Probitas márka megmarad. Szeretnénk megőrizni az egyedülálló, agilis kultúrájukat, és támogatni a csapatot abban, hogy a nyereséges növekedés megvalósítására összpontosíthassanak, amely az Aviva saját méretének és képességeinek kihasználásából profitál." - mondta el Jason Storah, az Aviva UK & Ireland General Insurance vezérigazgatója.

"Ahogy a Probitas elindul fejlődésének következő szakaszában, fontos volt, hogy olyan partnert találjunk, aki rendelkezik a pénzügyi erővel és elkötelezettséggel, amely lehetővé teszi a Probitas számára, hogy optimalizálja lehetőségeit és ambícióit az üzlet jelentős bővítésére és diverzifikálására, valamint kihasználja az egyedülálló lehetőséget, hogy a Lloyd's piac egyik legsikeresebb és legnyereségesebb franchise-ját építse ki.  Meggyőződésem, hogy az Aviva ideális partner, és őszintén izgatottan várom, hogy az Aviva Csoport tagja lehessek, valamint az üzletünk és munkatársaink előtt álló lehetőségeket"." - mondta Ash Bathia, a Probitas vezérigazgatója.